Menu

Belangrijke tips voor de juiste lenzenvloeistof bestellen

Moet je een bepaalde lenzenvloeistof bestellen? Dan wordt het ongetwijfeld meteen duidelijk dat er op de markt menig aantal verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Door de jaren heen zijn heel wat merken met een bepaalde lenzenvloeistof op de markt gekomen. Tussen deze lenzenvloeistoffen onderling is er veelal sprake van een niet onaanzienlijk verschil. Zo richten bepaalde lenzenvloeistoffen zich op zachte lenzen terwijl anderen dan weer de focus leggen op harde lenzen en omgekeerd. Wil jij ook graag een nieuwe lenzenvloeistof bestellen, maar zou je eerst nog even duidelijk willen ontdekken met welke aandachtspunten je beslist allemaal rekening dient te houden? Dat kan op deze pagina!

  1. 1.) Welk type van lenzen draag je?

Het eerste punt waar je beslist rekening mee zal willen houden bij een lenzenvloeistof bestellen heeft betrekking tot de aard van de contactlenzen waar je gebruik van maakt. Op dit vlak maken we een onderscheid tussen enerzijds zachte en anderzijds harde contactlenzen. Veel mensen, in het bijzonder de beginnende lenzendragers staan er vaak niet bij stil, maar het type contactlens is sterk bepalend voor het soort lenzenvloeistof waar je gebruik van gaat maken. Twijfel je over wat nu voor jouw lenzen al dan niet een geschikte lenzenvloeistof is? In dat geval is het altijd belangrijk om daarvoor het nodige advies in te winnen bij een opticien. 

  1. 2.) Kies je voor een alles-in-één lenzenvloeistof of niet?

Lenzenvloeistoffen bestaan tegenwoordig in heel wat verschillende vormen. We maken daarbij een onderscheid tussen enerzijds de alles-in-één lenzenvloeistoffen en anderzijds de individuele lenzenvloeistoffen. Deze laatste beschikken altijd over een zeer concrete werking. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een andere lenzenvloeistof moet gebruiken om je lenzen mee  schoon te maken en een andere lenzenvloeistof om ze in te bewaren. Door te kiezen voor een alles-in-één lenzenvloeistof is dat niet het geval. Zoals de naam reeds laat vermoeden heb je in dit geval slechts nood aan één enkele vloeistof die alles voor je lenzen doet. Deze vloeistoffen zijn dan wel iets duurder in aankoop, uiteindelijk kom je toch voordeliger uit. 

  1. 3.) Hoe gebruiksvriendelijk is de lenzenvloeistof?

Een lenzenvloeistof bestellen staat dus in de praktijk altijd gelijk aan keuzes maken. Het spreekt voor zich dat het voor elke lenzendrager bijzonder belangrijk is om te kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke gebruiksvriendelijkheid voor wat het onderhouden van de lenzen betreft. Dit zorgt er voor dat het in de praktijk interessant kan zijn om te kijken in de richting van bijvoorbeeld een no-rub lenzenvloeistof. Met behulp van een dergelijke lenzenvloeistof kan je namelijk in minder dan 5 minuten tijd terug genieten van mooie en frisse lenzen.

  1. 4.) Sta ook even stil bij de kostprijs van je lenzenvloeistof

Tot slot zal je bij een lenzenvloeistof bestellen uiteraard ook rekening willen houden met de kostprijs die eraan verbonden is. Het feit dat zoveel verschillende merken er voor hebben gekozen om een lenzenvloeistof op de markt te brengen heeft er voor gezorgd dat er onderling sprake is van een niet onaanzienlijk prijsverschil. Wil jij dus een lenzenvloeistof bestellen die over een optimale prijs-kwaliteitverhouding beschikt? Dan zal je kunnen vaststellen dat het in de praktijk altijd de moeite waard is om een objectieve vergelijking uit te voeren.
Bestel je lenzenvloeistof op www.lens2day.nl.