Menu

De 5 voordelen van een zwangerschapsmassage Hilversum

Een zwangerschapsmassage Hilversum biedt vele voordelen aan een zwangere vrouw. Een vrouw die zwanger is heeft meestal last van zwangerschapskwaaltjes zoals rugpijn, nekpijn, schouderpijn en pijn aan de benen. Wil je meer te weten komen over de vele voordelen die bij een zwangerschapsmassage in Hilversum komen kijken? Lees dan de onderstaande tekst eerst goed door.

Een zwangerschapsmassage Hilversum 

Ga je voor een zwangerschapsmassage Hilversum, dan kan je zwangere lichaam zichzelf lekker ontspannen aangezien de druk die de masseur op je lichaam uitoefent zacht is. Daarnaast worden alle drukpunten die verbonden zijn met de baarmoeder vermeden zodat er geen samentrekking van de baarmoederspieren plaats kan vinden. De masseur zal tijdens een zwangerschapsmassage vooral aandacht gaan richten op de benen, de schouders, de nek en de rug van de zwangere vrouw.

Voordeel 1: Bevordering van de mentale gezondheid

Naast ontspannen zal een zwangere vrouw tijdens een zwangerschapsmassage Hilversum genieten van een verbetering in de mentale gezondheid. De stimulering tijdens de massage zal ervoor zorgen dat het lichaam meer oxytocine aan zal maken, waardoor je jezelf gelukkiger gaat voelen en minder last zult hebben van angstige gevoelens of van stress tijdens de zwangerschap. Een vrouw die zijn vaker blij voelt tijdens haar zwangerschap zal gezonder leven en vaker een goed humeur hebben. 

Voordeel 2: Minder pijnklachten en een goede nachtrust 

De pijnklachten die komen kijken tijdens de meeste zwangerschappen zoals rugpijn, schouderpijn, voetpijn, schouderpijn, krampen en pijn aan de benen worden dankzij een zwangerschapsmassage Hilversum verlicht. Het gaat hierbij om de standaard kwaaltjes die de meeste vrouwen krijgen als ze zwanger zijn, en niet om pijnklachten die veroorzaakt worden door ernstige gezondheidsproblemen. Je zult naast een vermindering van de pijnklachten tijdens de zwangerschap ook genieten van een optimale nachtrust omdat je sneller en dieper zult gaan slapen.

Voordeel 3: Betere vochtafdrijving en goede bloedcirculatie

Het lichaam van een zwangere vrouw die gaat voor een zwangerschapsmassage Hilversum zal op den duur minder last hebben van vochtretentie, aangezien er dankzij een zwangerschapsmassage tijdens de zwangerschap sprake is van een verbeterde vochtafdrijving. Daarnaast zullen de spataderen die zichtbaar zijn op het lichaam van de zwangere vrouw aanzienlijk verlichten en worden de afvalstoffen in het lichaam vele malen beter afgevoerd.

Voordeel 4: Een versterkte weerstand

Het lichaam van de zwangere vrouw zal na een zwangerschapsmassage Hilversum profiteren van een gezonder welzijn. Dat houdt in dat je weerstand aanzienlijk verbeterd wordt. Dit komt vanwege het feit dat je lichaam veel meer oxytocine aan gaat maken, omdat je beter en meer slaapt en vanwege de verbeterde bloedcirculatie. Hoe beter de weerstand van een zwangere vrouw, des te minder snel en minder vaak de vrouw ziek zal worden.

Voordeel 5: Kleine kans op vroeggeboorte

Een zwangerschapsmassage Hilversum voorkomt de kans op vroeggeboorte. Dit werd bekend gemaakt uit recentelijk onderzoek, waarbij ook het risico op complicaties na de bevalling aanzienlijk verkleind wordt. Een zwangerschapsmassage is dus niet alleen goed voor mama, maar ook voor de kleine in de buik.