Menu

Haartransplantatie in Nederland

Als het gaat om haartransplantatie is Nederland een wereldberoemde leider. Haartransplantatie is een minimaal invasieve poliklinische procedure die kan helpen jouw haarlijn te herstellen en je zelfvertrouwen te verbeteren. Bij de procedure worden haarzakjes uit delen van de hoofdhuid gehaald waar nog veel haar zit en getransplanteerd naar kalende of dunner wordende gebieden. Het getransplanteerde haar zal op natuurlijke wijze groeien en er net zo uitzien als de rest van je haar.

Waarom Nederland?

Nederland heeft enkele van de beste chirurgen ter wereld die gespecialiseerd zijn in haartransplantatie. In feite komen veel patiënten uit heel Europa en zelfs Noord-Amerika naar Nederland om hun haartransplantatie procedures hier te laten doen. Daar zijn verschillende redenen voor, waaronder:

De kosten

Haartransplantatie in Nederland zijn zeer concurrerend in vergelijking met andere landen, zoals bijvoorbeeld in Turkije. Daarnaast hoef je geen dure vlucht en hotel te betalen als je je haartransplantatie in Nederland laat doen.

Geen wachtlijsten

Er zijn geen wachtlijsten voor procedures – je kunt meestal binnen een paar weken een afspraak krijgen. In het buitenland gelden echter wel vaak wachtlijsten. Dit komt doordat mensen van overal ter wereld zich aanmelden.

Goede kwaliteit

De kwaliteit van de zorg is zeer hoog en het aantal complicaties is laag. Dit komt doordat er strenge regels en wetten zijn in Nederland voor het uitvoeren van medische behandelingen. In het buitenland is dit minder streng geregeld.

Vergoeding in Nederland

Haartransplantatie wordt in de meeste andere landen beschouwd als een cosmetische ingreep, maar in Nederland wordt het geclassificeerd als een medische ingreep. Dit betekent dat de ziektekostenverzekering jouw operatie geheel of gedeeltelijk vergoedt

Conclusie

Als je een haartransplantatie overweegt, moet Nederland zeker bovenaan je lijst van potentiële bestemmingen staan. Met zijn wereldberoemde chirurgen, concurrerende prijzen en hoge kwaliteit van zorg, is het geen wonder dat patiënten uit heel Europa en Noord-Amerika hierheen komen voor een operatie.
Op zoek naar de beste haartransplantatie Nederland? Ga naar de website van Medicalpoint.