Menu

Overstappen van zorgverzekering? Let hier op!

Het nieuwe jaar begint weer bijna en dit betekent dat we weer kunnen overstappen van zorgverzekering. Ondanks dat iedereen weet dat het ieder jaar overstappen van zorgverzekering geld kan opleveren doet nog lang niet iedereen dit. Dit komt omdat mensen over het algemeen gewoontedieren zijn. Als men tevreden is over de zorgverzekering dan voelt overstappen eerder als last omdat je weer moet wennen aan de nieuwe zorgverzekeraar. Omdat er ieder jaar toch vrij veel mensen zijn die overstappen van zorgverzekeraar hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet!

Goedkoopste zorgverzekering

Als je ieder jaar overstapt en wederom kiest voor de goedkoopste zorgverzekering dan weet je dat je ieder jaar geld zult besparen! Dit kan je ieder jaar enkele tientallen euro’s op jaarbasis schelen. Dit komt doordat een doorlopende verzekering ieder jaar duurder wordt. Zo zul je als je twee jaar achter elkaar dezelfde verzekering verlengd nooit twee jaar achter elkaar de goedkoopste zorgverzekering hebben. Wil je je ook komend jaar verzekeren van de goedkoopste zorgverzekering, ga dan op zoek naar een betrouwbare vergelijkingssite. Je kunt deze vinden middels een zoekopdracht in Google in de trend van “goedkoopste zorgverzekering 2021”. De vergelijk tools zullen je helpen bij het vinden van de zorgverzekering die het beste bij jou past. 

Eigen risico

Tijdens het overstappen van zorgverzekering is het eigen risico altijd een punt waar je rekening mee moet houden. Het eigen risico is de eigen bijdrage die je in het geval van een ongeval alsnog moet bijdragen. Als jij dus verwacht het komende jaar zorgkosten te gaan maken, zorg er dan voor dat je eigen risico zo laag mogelijk is! Als je verwacht geen zorgkosten te gaan maken in het komende jaar kun je kiezen voor een hoger eigen risico. Het te betalen maandbedrag voor de zorgverzekering zal aanzienlijk lager liggen door het hoge eigen risico. Je kunt hier dus flink geld op besparen! Als je echter wel wat overkomt, dan betaal je dus ook direct een stuk meer. Het is verstandig om de gemaakte zorgkosten van de afgelopen jaren te analyseren. Als je bijvoorbeeld al 5 jaar geen zorgkosten hebt gemaakt, kun je het risico nemen om een jaartje een hoger eigen risico aan te houden. Dit kan je iedere maand gemakkelijk 20 euro schelen!