Menu

Redenen om je mond goed te reinigen

Een goede reiniging van je mond is belangrijk voor de gezondheid van jouw mond én jouw algemene gezondheid. Je gebruikt je mond immers iedere dag om te eten, te praten en te slikken en om vervelende kwalen te voorkomen is een goede mondhygiëne essentieel. In deze blog leggen we je uit waarom het belangrijk is om je mond goed te reinigen

Voorkomt vervelende kwalen en mondproblemen

Door slechte reiniging van je mond kunnen diverse vervelende kwalen ontstaan zoals gaatjes in de tanden, tandplak, amandelstenen, aften en ontstoken tandvlees. Daarnaast zorgt een slechte mondhygiëne ook vrijwel altijd voor een vieze smaak in de mond en slechte adem, wat heel vervelend kan zijn voor jou (en je omgeving). 

Heb jij diabetes? Dan ben je helaas nog gevoeliger voor mondproblemen dan normaal. Dit komt door een verhoogde gevoeligheid voor infecties en ontstekingen die bij diabetes voorkomt. 

Allemaal goede reden dus om je mond beter te reinigen. Wil je weten je kunt doen om de hygiëne van jouw mond te verbeteren? Lees dan onze tips hieronder.

Tips om jouw mond te reinigen

  • Gebruik naast je tandpasta ook aanvullend een mondwater van hoge kwaliteit om de laatste bacteriën die vrij zijn gekomen tijdens het poetsen weg te spoelen en verdere bacterievorming te voorkomen. Daarnaast geeft mondwater ook een heerlijk frisse adem. Win-win! Zo heb je ook mondwater tegen ontstoken tandvlees.
  • Flos iedere dag en gebruik tandenstokers om tandplak en etensresten te verwijderen
  • Stap over naar een elektrische tandenborstel. Deze zijn beter in het verwijderen van tandplak en etensresten vergeleken met een normale tandenborstel
  • Gebruik een tongschraper om je tong te reinigen. Je tong is vanwege zijn ruwheid de ideale broedplaats voor bacteriën. Met tandenpoetsen reinig je je tong niet voldoende waardoor er ongemerkt bacteriën in jouw mond kunnen achterlijven. Op de lange duur kan dit voor mondproblemen gaan zorgen. 
  • Roken, alcohol en drugs heeft een negatief effect op jouw mondgezondheid. Wees hier bewust van en probeer te matigen.