Menu

Zo gebruik je zilvershampoo

Zilvershampoo is populair en dat is niet vreemd. Het wordt namelijk niet alleen gebruikt om blond, grijs en wit haar een mooie koele gloed te geven maar ook om ongewenste geeltinten aan te pakken. In dit artikel lees je meer over deze fijne shampoo en het gebruik hiervan.

Wat is zilvershampoo en wat doet het?

Zilvershampoo staat bekend onder verschillende namen en die zeggen veel over de werking. Denk aan benamingen als anti geel shampoo, toning shampoo en no yellow shampoo. Door je haar met zilvershampoo te wassen, krijgt je haarkleur een koelere tint. Zilvershampoo bevat zowel blauwe als paarse pigmenten die als tegenhanger werken voor warmere tinten zoals oranje en geel. Heb je blond haar? Dan kunnen deze warme tonen van nature in je haar aanwezig zijn. Vaak duiken er ook ongewenste blonde en oranje tinten op in je haardos na het blonderen. De shampoo is dan ook geliefd omdat je er een warme gloed mee kunt neutraliseren. 

Voor wie is zilvershampoo?

Zilvershampoo is goed te gebruiken op wit, grijs en blond haar voor het verkrijgen van een koelere haartint. Mocht je juist op zoek zijn naar een shampoo waarmee jouw lichte haarkleur een warme gloed houdt, dan is het gebruik van deze shampoo dus niet aan te raden. Het aanschaffen van zilvershampoo voor donker haar heeft ook weinig zin. De shampoo heeft op donker haar nauwelijks een effect. Wanneer je graag een koele tint in je donkere lokken ziet, dan kun je als brunette kiezen voor een bijpassend product. Bijvoorbeeld Fudge Cool Brunette Blue Toning Shampoo.

Hoe gebruik je zilvershampoo?

Zilvershampoo gebruik je net als de meeste andere shampoos op nat haar. Laat na het inmasseren de zilvershampoo even intrekken. Deze inwerktijd ligt ergens tussen de 1 en de 5 minuten, afhankelijk van jouw gewenste resultaat. Spoel de shampoo na de inwerktijd goed uit en gebruik eventueel een bijpassende zilverconditioner. Hoe vaak per week je de zilvershampoo gebruikt hangt af van je haarkleur en waarvoor je de shampoo gebruikt. Wil je alleen af van een warme gloed? Dan volstaat een gebruik van eenmaal per week. Voor een grijze tint gebruik je shampoo zo’n twee á drie keer per week.

Hoe zit het met een paarse gloed?

Wie zilvershampoo een beetje kent, weet dat er een kans bestaat dat dit product je lokken paars laat uitslaan. Deze paarsige gloed is niet blijvend en vaak het resultaat van een te lange inwerktijd. Na enkele wasbeurten is de paarse gloed er meestal weer uit. Wil je juist een paarsige tint voor je lokken? Dan kun je beter voor een ander product kiezen. Zilvershampoo bevat dan wel blauwe en paarse pigmenten maar deze shampoo is niet bedoeld om haren te verven.